Skillnader mellan vattenfilterkannorna Aarke Purifier och Purifier Large

Skillnader och likheter

Jämför Aarke Purifier med Purifier Large och vattenfilterkannor från andra märken.

Filterteknologi

Filterteknologin är densamma i Purifier och Purifier Large: en påfyllningsbar behållare i rostfritt stål som du fyller med granulat. Vatten som hälls i tratten passerar genom filterbehållare som är fylld med Aarke filtergranulat.

Processen tar bort smuts och partiklar från vattenrören och minskar halterna av tungmetaller och klor betydligt, vilket gör ditt vatten renare, mjukare och godare. Pure-granulatet filtrerar bort kalk, för bättre smak och förhindrande av kalkavlagringar i dina apparater. Enriched-granulatet gör vattnet alkaliskt och tillsätter magnesiummineral.

Den påfyllningsbara behållaren är likadan i Purifier och i Purifier Large vilket innebär att våra Pure- och Enriched-granulatpåsar är kompatibla med båda modellerna. Filtergranulaten i den påfyllningsbara behållaren bör bytas var fjärde vecka, och den totala mängden vatten som effektivt kan filtreras med 1 påse filtergranulat är 120 liter.

Storlek

Aarkes sortiment av vattenfilterkannor inkluderar två glaskannor, och den största skillnaden är storleken. Purifier Large passar större hushåll medan original-Purifier är perfekt för 1-2 personer. Granulatet och behållaren i rostfritt stål är likadana.

Aarke Purifier har en kapacitet på 1,18 liter, jämfört med Aarke Purifier Large som har en kapacitet på 1,7 liter filtrerat vatten. Purifier Large är 25 cm hög, den smäckra Purifier är något högre – 27,5 cm inklusive knoppen på locket.

Material

Båda våra vattenfilterkannor har en karaff av glas, med tratt och filterbehållare i rostfritt stål.

Medan Purifier kommer med ett elegant glashandtag har Purifier Large ett handtag tillverkat av certifierad, återvunnen Ocean Bound Plastic som är fäst med rostfria stålband. Den ergonomiska designen är bekväm och anpassad för vikten av den större vattenmängden.

På Aarke tittar vi alltid på hållbarhets-, kvalitets- och konstruktionsaspekter när vi väljer material. Av ergonomiska skäl var plast det bästa valet för handtaget. Vi beslutade att använda certifierad Ocean Bound Plastic, tillverkad av återvunnen plast som riskerade att hamna i havet – insamlad nära kustlinjer, floder och vattendrag, eller från använda fiskeredskap.

Jämfört med de flesta andra varumärken av vattenfilterkannor är båda modellerna av Aarke Purifier helt diskmaskinssäkra vid 60°C.

Den påfyllningsbara filterbehållaren bör tömmas på filtergranulat innan den läggs i diskmaskinen. För att rengöra en behållare utan att byta ut granulatet, koka den i tre minuter och låt svalna.

Vad skiljer Aarkes vattenfilterkannor från andra varumärken?

Liksom de största aktörerna på marknaden använder vår filterteknologi filtergranulat –
en kombination av aktivt kol och jonbytarmaterial som minskar tungmetaller, klor och kalk.

Vi erbjuder denna teknologi i en påfyllningsbar vattenfilterbehållare i rostfritt stål, istället för de engångskassetter av plast som används av andra varumärken (och som slängs i soporna efter varje användning). Med Aarke ReFilter System behöver du bara byta filtergranulatet, som fylls på i den återanvändbara rostfria filterbehållaren var fjärde vecka.

Detta minskar avfallet och gör vår lösning mer hållbar. Det är också mer hygieniskt. Tack vare det rostfria stålet kan du till och med koka vår påfyllningsbara filterbehållare med granulat i för att förhindra bakterieuppbyggnad.

När det gäller övriga material väljer vi mer hygieniska och hållbara alternativ till de plastkaraffer som används av de flesta andra varumärken. Våra vattenfilterkannor är gjorda av glas och rostfritt stål. De är designade för att göra ditt vatten renare och mer välsmakande under många år framöver, och de är helt diskmaskinssäkra. 

Välj din modell

Fler blogginlägg